Teknik Mengekalkan Program Sejurus Sebelum Anda Menemui Pengasuh Bayi

Ibu dan bapa biasanya teragak-agak untuk mencari pengasuh yang mempunyai kualitiĀ  kanak-kanak kerana aspek ekonomi sekarang. Menggunakan pengasuh bayi pastinya merupakan perbelanjaan tambahan walau bagaimanapun , jika pengasuh benar-benar satu keperluan dan bukannya mewah; sudah tiba masanya untuk anda secara peribadi melompat ke kereta muzik anda walaupun mengekalkan kehati-hatian dalam fikiran.

Berikut ialah beberapa cara yang akan membantu ayah dan ibu memasukkan pengasuh ke dalam sifat mereka secara ekonomi:

1. Ketahui untuk bermula dengan jenis pengasuh yang paling sesuai untuk orang yang anda sayangi. Temui sedikit seorang pengasuh yang boleh memenuhi keperluan asas anda sebagai tambahan kepada kepelbagaian kos anda. Lazimnya, pengasuh kanak-kanak yang lebih berkelayakan mempunyai kadar per jam yang lebih baik daripada mereka yang mempunyai pengetahuan yang agak kurang. Sesetengah pengasuh yang mempunyai kecekapan dalam tuntutan khas bersama-sama dalam tunjuk ajar mungkin boleh mengenakan bayaran yang lebih tinggi daripada beberapa orang lain. Percaya tentang semasa fungsi yang anda boleh capai tanpa strategi dan pengetahuan yang disertakan.

2. Kaedah untuk masa menjaga anak anda. Ibu dan bapa benar-benar perlu ingat bahawa kadar bergantung pada jam menjaga anak. Lewat malam dan situasi tertentu, seperti ini sebagai Malam Tahun Baru, mungkin lebih besar berbanding jumlah biasa. Gunakan remaja pada hujung minggu atau pada malam Sabtu semata-mata kerana mereka membekalkan penyelesaian mereka dalam peringkat pengurangan.

3. Terokai caj tambahan. Ambil perhatian bahawa lebih banyak kedudukan domestik biasanya mempunyai kos tambahan. Menyenaraikan kerja-kerja yang boleh dicapai yang anda pilih untuk dipilih mungkin mahu pengasuh anda selesaikan – seperti penjadualan makan sebagai contoh. Kemudian bercakap dengan pengasuh lebih awal jika dia kos lebih tinggi untuk senario tersendiri seperti ini. Sekiranya anda pada asasnya tidak dapat menguruskan untuk membayar tambahan, anda perlu menyediakan makanan sebelum pengasuh datang.

4. Gantikan pengasuh anda dengan nenek atau mana-mana saudara. Nenek bergantian serta pengasuh dalam menjaga anak lelaki atau perempuan anda akan membantu anda menjimatkan keuntungan. Anda juga boleh berasa agak kurang sedar bahawa anak-anak muda itu bersama mana-mana orang yang bukan orang asing.

Pada tempoh masa mencubit sen individu ini, adalah sangat penting untuk anda benar-benar mahu menjadi waras apabila memilih untuk mencari pengasuh kanak-kanak baharu. Sebaliknya, ingin menawarkan tip atau belanja tambahan pada masa yang agak lama bila anda perlu melihat pengasuh yang secara amnya adalah penjaga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *