Lithium-ionbatterijen – technologische innovatie van e-bikes

De sleutel tot uw energie-efficiëntie en gemak in de elektrisch aangedreven fiets kan de oplaadbare batterij zijn die de elektrische motor aandrijft, die het trappen vergemakkelijkt en de hoogste snelheid en variatie van de fietsaccu verklaart.

De allernieuwste technologische knowhow op het gebied van elektrische fietsaccu’s is beslist de lithium-ionbatterij. Het gebruik van deze batterijen in elektrische fietsen is vaak een nieuw gebruik van langdurige technologische knowhow. Lithium-ionbatterijen hebben jarenlang elektronische producten van klanten aangedreven. Bij elektrisch aangedreven fietsen zijn deze accu’s licht van gewicht en gemakkelijk op te laden.

Vroege prestaties op het gebied van lithiumbatterijtechnologie begonnen al in 1912, maar het waren echt de jaren zeventig, net voordat de eerste lithiumbatterijen direct beschikbaar waren om in te investeren. De vroege batterijen van individuele personen konden niet worden opgeladen. Vanwege de jaren tachtig was het werk begonnen met het maken van oplaadbare lithiumbatterijen. Grote consumentenelektronica Sony was de pionier van de primaire commercieel verkrijgbare oplaadbare lithium-ion- (of Li-ion) batterij. Momenteel wordt deze knowhow op het gebied van batterijen algemeen toegankelijk, waarbij elektrische fietsen de meest recente toepassing worden.

De oplaadbare lithium-ionbatterijen in elektrisch aangedreven fietsen stellen deze auto’s in staat om op vakantie te gaan met snelheden van wel 20 mph voor elk bereik van wel veertig mijl. De accu’s zijn op zichzelf onderhoudsarm en worden voor slechts centen per dag opgeladen. Dit heeft de neiging om een ??elektrische fiets met een lithium-ionbatterij een werkelijke verlaagde prijs te maken in de tijd dat de verkoopprijzen voor benzine stijgen.

Veel mensen houden van elektrisch aangedreven fietsen, omdat ze bijdragen aan een “groenere” manier van leven door op elektriciteit te toeren als alternatief voor fossiele brandstoffen. Het milieuvriendelijke karakter van elektrische fietsen geldt ook voor de accu. Lithium-ionbatterijen leveren aanzienlijk minder luchtvervuiling en milieuproblemen op als ze worden weggegooid dan hun tegenhangers op basis van lood of cadmium. De Amerikaanse overheid classificeert deze batterijen als niet-gevaarlijk en daarom veilig om weg te gooien in typische betrouwbare afvalvoorzieningen. Voor recyclingdoeleinden bevat een gebruikte lithium-ionbatterij niettemin bruikbare bronnen. Dit betekent dat het recyclen van uw gebruikte batterij in plaats van deze weg te gooien, deze nog veiliger maakt met de atmosfeer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *