Bagaimana Perkhidmatan Pengasuh Meningkatkan Produktiviti Pekerja

Menggalakkan pekerja utama mengambil pengasuh pada sitly my untuk menjaga anak kecil mereka boleh memberi manfaat kepada organisasi dengan peningkatan produktiviti pekerja, pengekalan pekerja berbakat yang berkelayakan dan peningkatan keuntungan. Kakitangan utama adalah bahan binaan yang penting dan membantu dalam mengekalkan organisasi melalui masa sukar dan dalam memanfaatkan peluang. Menangani keperluan penjagaan anak mereka dengan berkesan akan mendorong, memberi tenaga dan menarik minat pekerja untuk bekerja dengan cekap dan produktif. Dengan mempunyai pengasuh untuk mengambil anak-anak mereka, pekerja boleh yakin sepenuhnya tentang keselamatan orang tersayang mereka dan bekerja secara produktif dengan ketenangan fikiran yang lengkap. Selain itu, ia membantu mengurangkan kadar pusing ganti pekerja, ketidakhadiran, tekanan dsb.

Meningkatkan Semangat Pekerja
Seorang pengasuh menjaga anak-anak dengan baik tanpa kehadiran ibu bapa mereka. Kanak-kanak terlibat dalam aktiviti produktif, permainan, membaca, menulis, dll… dan semua keperluan pemakanan dan pemakanan mereka dipenuhi. Pekerja boleh bekerja secara proaktif dengan produktiviti kerana mereka yakin sepenuhnya bahawa anak mereka berada dalam tangan yang selamat dan mendapat penjagaan dan perhatian peribadi. Ini meningkatkan semangat pekerja kerana mereka menghargai organisasi untuk meningkatkan keseimbangan kerja-kehidupan mereka. Memandangkan penjagaan kanak-kanak merupakan faktor penting untuk ibu bapa yang bekerja menumpukan pada kerjaya mereka, menggalakkan pekerja mempunyai pengasuh untuk anak-anak mereka dapat menangani kebimbangan ini dengan berkesan. Oleh itu, pekerja boleh bekerja lebih keras untuk potensi penuh mereka tanpa mempedulikan keselamatan dan kesihatan kanak-kanak.

Meningkatkan Kehadiran Pekerja
Organisasi yang menggalakkan pekerja mengambil pengasuh boleh menyaksikan peningkatan kehadiran pekerja apabila kebimbangan penjagaan anak mereka ditangani. Ibu bapa yang bekerja tetap tidak hadir bertugas sekiranya anak jatuh sakit atau disebabkan beberapa keadaan yang tidak dapat diramalkan. Banyak kali pekerja keluar awal atau melaporkan lewat bertugas kerana anak-anak sakit mengejut. Menggajikan pengasuh membolehkan pekerja menghadiri pejabat walaupun kanak-kanak sakit. Mempunyai pengasuh di rumah membuatkan pekerja berasa puas dan santai kerana pengasuh boleh menjaga anak-anak mereka dengan baik. Kehadiran pekerja meningkat kerana mereka berasa positif terhadap syarikat yang menjaga dan memahami tanggungjawab keluarga mereka. Tahap komitmen yang tinggi dapat dilihat daripada pekerja yang mendapat manfaat daripada galakan oleh organisasi untuk mempunyai pengasuh.

Mengurangkan Tekanan untuk Pekerja
Ramai pasangan mempunyai masa yang sukar untuk mengimbangi kerja dan tanggungjawab keluarga selepas mempunyai anak. Ini membawa kepada jumlah tekanan yang ketara kerana mereka perlu sepadan dengan jangkaan profesion mereka yang menuntut dan juga mengendalikan tanggungjawab keluarga. Mempunyai perkhidmatan pengasuh membantu mereka mencapai keseimbangan kehidupan kerja yang sempurna. Kesihatan dan keselamatan anak-anak adalah kebimbangan utama ibu bapa yang bekerja. Pengasuh dengan kepakaran dan kemahirannya boleh menjaga kanak-kanak atau kanak-kanak walaupun dalam keadaan kecemasan. Lebih-lebih lagi, menjaga kanak-kanak di rumah memastikan kanak-kanak itu dilindungi daripada kuman atau pencemaran dan lebih jarang jatuh sakit. Seorang pengasuh boleh melakukan kerja rumah lain seperti mengemas rumah, menyediakan makanan, membawa anak-anak ke sekolah, mencuci pakaian, dll… yang boleh mengurangkan tekanan yang ketara bagi ibu bapa yang bekerja.

Menangani Cabaran Mendapat Anak
Ibu bapa yang bekerja akan menghadapi banyak cabaran selepas mereka mempunyai anak. Sesetengah ibu bapa sama ada berhenti kerja atau mengurangkan waktu bekerja untuk menjaga anak-anak mereka. Kebanyakan ibu bapa yang bekerja tidak boleh bekerja lebih masa, bekerja pada hujung minggu, dan melakukan perjalanan perniagaan kerana tanggungjawab menjaga anak-anak mereka. Pengasuh boleh menjaga anak-anak dengan berkesan semasa ibu bapa mereka bekerja. Oleh itu, ibu bapa boleh meneruskan kerjaya mereka dan juga memenuhi keperluan emosi, sosial, pendidikan dan kewangan anak-anak mereka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *